Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пригнали пожежну автодрабину: шукали ключ від вхідних дверей

Один з читачів Гал-інфо став свідком небуденної події, коли 31 липня у Львові у двір однієї із сихівських дев’ятиповерхівок ледь втиснувся пожежний «Мерседес» - автодрабина. Як з'ясувалось, рятувальники прибули на прохання одного із мешканців четвертого поверху, який начебто забув вдома ключі.

Заїхати у двір одразу не вдалось. Літній чоловік, власник заблокованої квартири, пояснював, що не хоче виламувати двері, однак йому довелось оббігати сусідів, щоб ті позабирали свої автівки з парковки. Хтось із громадян запитав у рятувальників, скільки коштує такий виїзд?». «Безплатно», – була відповідь.

Далі події розгортались, як в гумористичному кіно. Подали драбину до четвертого поверху, з люльки на балкон перейшов пожежник. Драбину склали. І тут на балконі з’явився той самий пожежник, який було зник у помешканні.  Він повідомив, що не може знайти жодних ключів.

«А це справді його кватира», - почали жартувати рятувальники.  

Привели літнього чоловіка, він стояв на своєму, що ключі десь там мають бути, треба пошукати. Пожежник знову зник, але за хвилю вже був на балконі. Нема. Довелось вдруге розсувати німецьку драбину, яка працювала бездоганно.  Далі все було за принципом крути кіно назад. Пожежник вскочив з балкону у люльку і його ніжно опустили додолу. Скинувши каску, він оприлюднив іншу версію: ну що було робити, чоловік сумнівався, чи  вимкнув усі конфорки на газовій плиті. Мусили перевірити. Газ вимкнути він не забув». «А чому двері не виламали?». «Так як виламати, і там у нього стільки замків!».

Місцеві мешканці, які стали очевидцями цього найвищого акту гуманізму від ДСНС,  дійшли певних висновків. По-перше, заїзді у двір будинку, що на вул. Хоткевича,14, треба розширити і перепланувати, бо якщо, боронь Боже, пожежа, то всі погорять, поки сусіди звільнять парковку.

Принагідно згадали тутешнього депутата Львівської міської ради Федоришина, який ходив-ходив, але опісля мало що змінилось.  Хіба що довкола будинку з’явилась відмостка з нового асфальту, який трамбували у такий спосіб, що два працівники скакали по кривій дошці. Словом, ходити і біля будинку, і у дворі  було і є небезпечно.  

А друга резолюція була така, що працівникам ГУ ДСНС у Львівській області треба висловити подяку за таке людяне ставлення до забудькуватих мешканців Сихова. Ну і зайвий раз потренуватися нікому не завадить. Цілий «Мерседес», щось зо п’ятеро рятувальників, двічі драбину витягували туди-сюди, і все це у швидкому темпі – народ був вражений.  Не вірили, що така послуга доступна кожному простому смертному. Хтось навіть висловив сумнів, чи той виїзд зафіксований. Хай там як, але справі могли й відмовити. Мовляв, в області взялась страшна спека, висока пожежна небезпека, драбини - не дамо. Але ж дали. І пожежі ніде ніякої. Обійшлось.    

Дехто з мешканців питав, чи то часом приїздила не та 53-метрова пожежна автодрабина, яку  2007-го придбала для пожежників міська влада Львова за 7,5 млн грн.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий наступного, 2008 року - під час навчань пожежників, сказав таке: "Соромно сказати, що донедавна всі мешканці Львова, які живуть вище дев’ятого поверху, не мали стовідсоткової гарантії, що у разі надзвичайної ситуації вони будуть врятовані.. Ці машини мало б купувати МНС, але ми розуміємо ситуацію в державі, і робимо це самі. Тому що місто відповідає за безпеку людей".

Начальник Головного управління МНС України у Львівській області Сергій Дмитровський також був докинув слово: "У міністерстві знають про потреби міста. Розмови про купівлю другої такої драбини ведуться на дуже серйозному рівні в міністерстві». ( Цитати взято зі ЗМІ).

Додамо лишень, що з тої пори минуло стільки часу, а і Андрій Садовий, і Сергій Дмитровський, і німецька драбина – усе працює. Але то простий збіг обставин. І чи купили другу автодрабину – невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ