Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Сирії зафіксували нові випадки застосування хімічної зброї

У сирійській провінції Ідліб від застосування бойових отруйних речовин постраждало не менше 11 осіб. Симптоми жертв указують на використання хлору, запевняють у благодійних організаціях, - DW.

У підконтрольній сирійській опозиції північно-західній частині Сирії могли застосувати бойові отруйні речовини. Про симптоми отруєння хлором у провінції Ідліб повідомили в понеділок, 5 лютого, в благодійній організації Сирійсько-американське медичне товариство.

Від наслідків дії отруйних речовин постраждали щонайменше 11 осіб, які мали серйозні проблеми дихальних шляхів, зазначається в повідомленні доброчинної організації, котра діє лише на територіях, що контролює так звана поміркована сирійська опозиція.

Так само на застосування хімічної зброї вказали й в гуманітарній організації "Білі шоломи". У розмові з журналістами Reuters, її представник заявив про трьох врятованих від наслідків отруєння бойовими хімічними речовинами. За даними цієї організації, напередодні у регіоні з гелікоптерів було скинуто дві бочки з хімічними газами. Незалежного підтвердження цієї інформації немає.

Нещодавно в самій провінції Ідліб, більшу частину якої контролюють ворожі до сирійського правителя Башара Асада сили, посилися ракетно-бомбові удари з боку сирійської та російської авіації. А 3 лютого повстанці збили російський військовий літак.

Досі сирійський уряд постійно відкидав будь-які звинувачення в застосуванні бойових отруйних речовин проти бойовиків та мирного населення. Росія заблокувала ініціативу Заходу щодо незалежного розслідування таких випадків.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ