Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У театрі ім. Марії Заньковецької вшанували Героїв України

1/3
Сьогодні, 21 квітня, у театрі імені Марії Заньковецької відбувся «Вечір пам’яті Героїв України». Розпочали захід хвилиною мовчання і спільною молитвою за полеглих та за здоров’я учасників війни, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

До присутніх звернувся голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

«Ми сьогодні віддаємо шану тим, хто встав на захист нашої держави, не побоявшись війни, смерті. Сьогодні у цьому залі ті, для кого патріотизм – не просто слова, а переконання, які доводилось відстоювати кров'ю і стражданнями. Хочу, щоб у цьому залі сьогодні не було сліз. Бо, як написано до нас «Плач не дав свободи ще нікому, а хто борець, той здобуває світ». Лише вірою, переконаннями, твердістю, плечем до плеча, серцем до серця ми обов’язково переможемо, адже за нами ті хлопці, які дивляться на нас із небес», - зазначив Олег Синютка.

Очільник Львівщини нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) Василя Пашка, нагороду отримала мати Тетяна Пашко. Олег Синютка також вручив відзнаки Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» та подяки голови Львівської ОДА.

Опісля розпочали творчу частину заходу. У програмі – виступ хору Народного дому с. Лани, гурту «Мальдіви», танцювальної студії «Едельвейс», народного вокального ансамблю «Лілея», Заслуженого артиста України Олега Стадника, Олександра Рожка, Софії Федини та інших.

Організатори заходу - «Спілка матері миру» на чолі із головою Вірою Швед.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ