Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У тернопільському дитсадку стався спалах кишкової інфекції

У Тернополі зафіксували спалах кишкової інфекції в дитячому садку, який кілька днів тому відкрили після ремонту.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба в Тернопільській області.

«Зареєстровано спалах кишкової інфекції серед дітей молодшої групи у дитячому садочку Тернополя, що відкрився 2 серпня після традиційного ремонту у літній період», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, про перші два випадки захворювання дітей стало відомо ще минулого тижня, тоді ж спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області та Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України розпочали розслідування задля встановлення причин виникнення інфекційних захворювань.

Зараз фахівці очікують результати лабораторних досліджень. За рекомендацією спеціалістів молодшу групу закладу закрили.

Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ повідомляє у Фейсбуці, що потерпілих наразі шестеро, двоє з них перебувають на стаціонарному лікуванні. "Перебіг захворювання – легкий та середнього ступеня тяжкості", - зазначили у центрі.

У закладі організовано комплекс протиепідемічних заходів, визначено коло контактних осіб та проведено їх обстеження. Відібрано проби харчових продуктів, питної води, змиви з об’єктів довкілля, проведено заключну дезінфекцію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ