Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Тернополі відкрили найбільшу в Україні Різдвяну шопку

Опівночі у храмі святого апостола Петра в Тернополі під час богослужіння відкрили величезну шопку завширшки 40 метрів і висотою 20 метрів.
фото - Укрінформ

Про це повідомляє Укрінформ.

Зокрема, працівник парафії святого апостола Петра отець Пантелеймон зазначив:

«Монтували шопку більше тижня. Для неї ми виділили цілу стіну, де розташовано вівтар, захопили ще й частини бічних стін. Тематика цьогорічної шопки – родина. У центрі повномасштабної конструкції облаштували сцену народження Спасителя. Над нею встановили ковчег – символ церкви, яка всупереч бурям цього світу, покликана берегти родину, сім’ю».

За його словами, у велетенській шопці є майже сотня різних, в тому числі й рухомих фігур із біблейських сюжетів. Тут і три царі, і каруселі, й млин, і фігури святих - Франциска, Антонія і Клари, князя Володимира і княгиня Ольга, митрополит Андрей Шептицький, ангели.

За задумом, шопка увібрала в собі величезний часовий пласт – від раннього християнства до сучасності.

Через систему складних механізмів, фігури, що рухаються, викликають масу емоцій в кожного, хто дивиться, як вони "оживають" на тлі різдвяних зимових краєвидів. А мелодії колядок, спів живих пташок, світломузика – створюють особливу атмосферу Різдва та Новоріччя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ