Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Тернополі водійка влетіла у Катедральний собор в центрі міста

фото - пресслужба Нацполіції
фото - пресслужба Нацполіції
фото - пресслужба Нацполіції
фото - пресслужба Нацполіції
фото - пресслужба Нацполіції
фото - пресслужба Нацполіції
1/3
23 квітня приблизно о 0:40 до співробітників Тернопільського райуправління поліції надійшло повідомлення від священнослужителя Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці (УГКЦ) про те, що всередину храму в’їхав автомобіль.

Про це інформує пресслужба Нацполіції Тернопільської області.

Працівники поліції з'ясували, що 35-річна жителька Тернополя під час керування автомобілем "Ауді" знесла центральні металеві двері Катедрального собору, заїхала  всередину культової споруди та пошкодила церковне майно.

На місці події працювали рятувальники ДСНС. Вони вжили заходів, щоб не допустити займання транспортного засобу, та за допомогою лебідки відбуксирували автомобіль з приміщення храму.

Водійку медики госпіталізували до одного із медзакладів. Автомобіль вилучили та транспортували до арештмайданчика. Правоохоронці з'ясовують усі обставини інциденту.

Відомості про цей факт внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 178 (пошкодження релігійних споруд чи культових будинків) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Начальник поліції Олександр Богомол зазначив, що водійка - тернополянка. Вона посварилася з чоловіком сіла за кермо, поїхала в центр міста, грубо порушуючи правила дорожнього руху та не впоралася з керуванням.

"Сьогодні вночі сталася ситуація, яку пробують піднести, що це ДРГ для храму, для Катедри, це не так, це просто людина, яка не справилася з керуванням, і заїхала в Катедру. Не пов'язуйте це з військовими діями, це просто людина, яка не справилася з керуванням", - наголосив керівник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ