Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Тернополі встановлюють сучасне економне LED-освітлення

У Тернополі активно впроваджується другий етап спільного проєкту Тернопільської міської ради та Північної екологічної фінансової корпорації (NordicEnvironmentFinanceCorporation – NEFCO) “Реконструкція системи зовнішнього освітлення м. Тернопіль “Світло без ртуті”, що має зробити місто енергоощаднішим та екологічнішим.
фото - Ровесник

Про це інформує Ровесник.

У рамках проєкту вже проведено заміну майже 1800 ртуних ламп на сучасні та екологічно-безпечні світодіодні світильники, модернізовано освітлення більш ніж на півсотні вулиць. В рамках другого етапу працівники комунальних підприємств замінять кабеля і освітлення ще на 24 вулицях.

За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, цей проєкт "про енергоощадність та екологію".

“Впроваджені заходи дозволять знизити витрати на освітлення міста, що зараз важливо зважаючи на регулярне підвищення тарифів на електроенергію. Крім того, нові світодіодні світильники є набагато безпечнішою альтернативою старим ртутним. Переконаний, наше місто стане ще більш затишним”, – зауважив міський голова Тернополя.

Деталі.

  • Проєкт реалізовується спільно з NEFCO, організацією відомою своїми жорсткими екологічними стандартами.
  • В ході реалізації проєкту додатково було встановлено 51 нову опору освітлення, замінено 49,5 км самоутримуючих проводів та встановлено три шафи управління.
  • Світодіодний світильник дозволяє економити щонайменше на третину більше електроенергії порівняно з традиційними ртутними лампами і є безпечнішими для довкілля.
  • Сучасні лампи мають набагато краще розсіювання світла, ресурс від 50 000 годин роботи. В рік LED-світильник в середньому світить 3500 годин, а це мінімум 14 років роботи. Щороку економія спожитої електроенергії складатиме більше, ніж 500 тисяч кВт електроенергії, або більше 2 млн грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ