Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У травні загиблих цивільних в Україні було понад 170 - ООН

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала 174 загибелі цивільних через війну в Україні за травень 2024 року. Ще 690 людей отримали поранення. Це найбільша кількість жертв з червня 2023-го.

Про це йдеться у звіті на сайті ООН Україна.

Кількість загиблих цивільних зросла на 31% порівняно з квітнем 2024 року, пише Моніторингова місія.

Зростання кількості жертв зумовлене обстрілами Харківщини та початком наступу росіян на Харківську область із 10 травня. Атаки в регіоні стали причиною 53% від загальної кількості жертв за місяць.

Постраждали також освітні та медичні заклади — і 65% з руйнацій також сталися на Харківщині. Особливо значних руйнувань зазнав Вовчанськ.

Більшість жертв серед цивільного населення (92%) і пошкоджень освітніх і медичних установ (96%), як і раніше, припадає на територію, контрольовану урядом України, додають в ООН.

Місія також зафіксувала за травень 24 атаки на об'єкти енергетичної інфраструктури України — 19 нападів на підконтрольній Україні території і 5 на окупованій. Через ці удари були пошкоджені електростанції та електричні підстанції, а також тимчасово перерваний доступ до електро- і водопостачання. У травні моніторинг ООН також задокументував 6 ударів по залізничній інфраструктурі на підконтрольній уряду України території.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ