Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Трускавці запрацює новий інклюзивний проєкт

У Музеї міста-курорту Трускавець невдовзі запрацює проєкт «Зв’язок поколінь: від УПА до ЗСУ», що реалізується за підтримки Українського культурного фонду. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Ініціатива спрямована на створення інклюзивного мультимедійного простору, доступного для маломобільних груп населення, зокрема воїнів ЗСУ та осіб, які постраждали внаслідок війни. 

Цей простір включатиме мультимедійний стіл з експозицією «Повстанська криївка», спеціально адаптований для відвідувачів, які не мають змоги відвідати підвальні зали музею. Окрім цього, буде встановлено сенсорний кіоск з матеріалами про сучасну російсько-українську війну та картотеку загиблих воїнів, пов’язаних із Трускавецькою громадою. Для демонстрації тематичних фільмів у межах проєкту буде встановлено телевізор. 

«Завдяки сучасним аудіовізуальним та мультимедійним засобам зможемо краще розкрити тему національно-визвольної боротьби ОУН і УПА для маломобільних груп. Це допоможе подолати стереотипи, нав’язані імперською ідеологією, і глибше зрозуміти історію визвольного руху України. Водночас вшануємо пам’ять загиблих героїв Трускавецької громади, які віддали життя у сучасній війні», – поділилася директорка музею Галина Коваль.

Проєкт «Зв’язок поколінь: від УПА до ЗСУ» відіграє важливу роль у суспільстві, акцентуючи на інклюзивності та меморіалізації національно-визвольної боротьби українського народу.

«Цей простір забезпечить комфортне ознайомлення з експозиціями для людей з інвалідністю, зокрема військових, які проходять реабілітацію у Трускавці. Важливо, щоб захисники відчували турботу як про фізичне здоров’я, так і мали доступ до ресурсів, що підтримують морально, допомагають відчути єдність поколінь борців за незалежність України», – зазначив керівник управління туризму та курортів ЛОДА Тарас Лозинський.

Варто додати, що мультимедійні експонати будуть доступні для всіх відвідувачів, зацікавлених у глибшому ознайомленні з історією національно-визвольної боротьби ОУН-УПА та сучасною російсько-українською війною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ