Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центральній частині Львова поступово відновлюють роботу фонтани

Більшість львівських водограїв у центральній частині міста вже від сьогодні відновлюють роботу. Як і минулоріч, у центрі міста функціонуватиме 11 фонтанів (6 питних і 5 звичайних), натомість 5 історичних фонтанів залишаться закритими – мова про 4 фонтани на пл. Ринок і фонтан біля пам’ятника Діві Марії.
Фото - ЛМР

Про це повідомив Віктор Дубиняк, начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації. 

«На зимовий період фонтани Львова були законсервовані. Тож зараз починаємо процес запуску їх у роботу. Цього року у нашому районі буде працювати 5 звичайних фонтанів – це сухий фонтан біля оперного театру, сухий фонтан на пл. Галицький (фонтан «Да Вінчі»), фонтан на пл. Коліївщини і два фонтани на вул. Коперника – «Криниця з левами» і «Володій». А також маємо 6 питних фонтанів – на пл. Ринок, два на пр. Свободи – біля оперного театру і на перетині з вул. П. Беринди, два на вул. Степана Бандери – біля Органного залу і на транспортному хабі, і фонтан на пл. Маланюка.

Фактично вже від сьогодні працюватимуть фонтани на пл. Коліївщини і на вул. Коперника. Щодо запуску сухих фонтанів – біля оперного і фонтану «Да Вінчі», то тут процес відновлення роботи триває довше, адже там необхідно перевірити роботу всієї електроніки, провести промивку усіх резервуарів і форсунків. Тут необхідно більше часу, щоб коректно відновити роботу і все запустити. Орієнтовно в середині квітня ці два фонтани запрацюють.

Щодо питних фонтанів, то від сьогодні майже всі будуть функціонувати, крім фонтану на транспортному хабі. Тут найближчим часом маємо замінити одну деталь і відтак він теж працюватиме.

Хочу відзначити, що у питних фонтанах циркулює питна вода, яка додатково проходить через спеціальні фільтри, які очищають воду і роблять її придатною для пиття. Тому, мешканці і гості нашого міста можуть користати з роботи питних фонтанів і сміливо пити з них воду», - розповів Віктор Дубиняк, начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації.

Натомість 4 історичні фонтани на пл. Ринок і фонтан на Марійській площі, за словами Віктора Дубиняка, з часу повномасштабного вторгнення є закритими. Відновити їх роботу планують уже після завершення воєнного стану.

Решта фонтанів, які розташовані в різних районах міста, планують запустити в роботу впродовж квітня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ