Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Львові стався вибух газу: постраждали три квартири і троє осіб

У понеділок, 13 грудня, о 17:21 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про вибух та пожежу в квартирі житлового будинку на другому поверсі триповерхового житлового будинку в м. Львові на вул. Замарстинівській.

Про це інформує пресслужба ГУ ДСНС України у Львівській області.

На момент прибуття вогнеборців до місця виклику з вікон другого поверху вибивався густий чорний дим. Не гаючи часу рятувальники включились у засоби захисту органів дихання та зору та приступили до проведення робіт з ліквідації пожежі. Рятувальники вивели на свіже повітря трьох людей та передали медикам. Медики після огляду потерпілих госпіталізували.

О 17:56 локалізували пожежу та о 18:21 ліквідували.

У ліквідації пожежі брали участь 5 одиниць спецтехніки та 24 рятувальники особового складу.

Згодом у пресслужбі ЛМР заявили, що попередньою причиною вибуху стала несправна газова колонка. 

"Під час гасіння пожежі сталось підтоплення нижніх поверхів. За потреби мерія запропонує постраждалим місце для тимчасового відселення",  - повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

"Попередньо троє людей мають опіки різних ступенів важкості, їх госпіталізовано. На час ліквідації наслідків вибуху тимчасово перекрито рух вулицею Замарстинівською", - зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

"Внаслідок вчорашнього вибуху постраждали три квартири. Зараз на місці проводиться обстеження цих помешкань, щоб розуміти, які саме там пошкодження, які протиаварійні заходи негайно треба вживати. Опісля ці питання будуть винесені на міську комісію техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щоб якнайшвидше приступати до виконання протиаварійних робіт.

Через вибух постраждало троє мешканців. Вони живі, але перебувають у лікарні.

Вчора ввечері в цьому будинку було відновлено електропостачання, окрім трьох найбільше постраждалих квартир. Сьогодні будемо вирішуватися питання щодо відновлення газопостачання.

Також вчора ми поговорили з мешканцями  всіх квартир щодо можливого їх відселення – вони наголосили, що не потребують тимчасового іншого житла. Деякі люди пішли на кілька днів до родичів, а інші повернулись до своїх квартир в цьому будинку", – зауважила Ірина Маруняк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ