Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центральній частині Львова висаджують дерева

Ясени, клени-явори, липи, ліріодендрони та ялина – загалом 41 дерево – висаджують 17-18 жовтня в центральній частині Львова. Нові саджанці дерев з’являться на проспекті Свободи, проспекті Шевченка, площі Підкови та у сквері «На валах».

Про це повідомили в ЛМР. 

На проспекті Шевченка викопали 10 нових лунок, в яких вперше висадили дерева. Адже, як зауважила Оксана Луцко, окрім кленів, що ростуть вздовж центральної алеї, на широкому проспекті Шевченка було лише два великих дерева. Тепер тут з’явилось ще десяток нових: з одного боку проспекту висадили ясени «Атлас», а з іншого – груші Шантеклер.

За словами екологів, ці дерева будуть допомагати боротися з кліматичними змінами і з тим, щоб тротуар не перегрівався, також вони будуть збільшувати кількість кисню і вбирати пил.

На інших вулицях міста також висадять ясени, клени-явори, липи та ліріодендрони і навіть ялинку. Усі дерева висаджують за підтримки ГО «Добро. Дій».

 «Вже не вперше проводимо висадку іменних дерев у центрі Львова за благочинні внески наших партнерів. Ми це робимо для підтримки Збройних сил України, за ці кошти ми купляємо дрони, які активно відправляємо в зону бойових дій. Усі кошти ми направляємо в благодійний проєкт «Пташки перемоги».

Сьогодні та завтра ми висаджуємо 41 партнерське дерево, а навесні було 28. Тобто кількість дерев збільшується, а це означає і більшу кількість коштів та більше дронів для допомоги Збройним силам України.

Вартість висадки одного дерева – благодійний внесок – стартує від 60 тис. грн і більше. Кожен партнер вже вибирає суму самостійно. Хтось 60 тисяч донатить, хтось 100 тисяч. Певна частина коштів – це собівартість дерева, створення лунки, вартість самого саджанця та два тижні догляду після висадки, а решту коштів направляємо безпосередньо на дрони», – розповіла Оксана Тиндик, представниця оргкомітету ГО «Добро. Дій».

Сьогодні іменне дерево також висадили військовослужбовці 24 бригади ім. Короля Данила. Вони посадили саджанець на честь загиблих побратимів на передовій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ