Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі Києва проходить віче "проти капітуляції"

У центрі української столиці, на майдані Незалежності, у неділю активісти скликали віче ʺЗупинимо капітуляціюʺ.

Приводом для проведення заходу активісти назвали протидію ʺбудь-яким спробам влади ухвалити рішення, які призведуть до поразки у війні з Росією, як ʺформула Штайнмаєраʺ, ʺособливий статусʺ для Донбасуʺ, - передає Радіо Свобода.

Організатори, які заявили раніше цього тижня про віче через соціальні мережі, вказали, що це ʺгромадська акціяʺ і закликали не використовувати подію з партійних інтересів.

ʺНа віче ми висунемо ультиматум владі та обговоримо стратегію і план подальших дій. Приносьте з собою жовтий скотч і жовті стрічки як символ опору капітуляції. Акція відбудеться виключно під національними прапорами… Лише національна символіка – синьо-жовта, червоно-чорна, кримськотатарська тощо. Жодної партійної символікиʺ, – повідомили організатори.

Тристороння контактна група в столиці Білорусі Мінську 1 жовтня узгодила й підписала документ, що розвиває так звану ʺформулу Штайнмаєраʺ. Документ передбачає запровадження закону про особливий статус окупованої частини Донбасу після проведення там місцевих виборів, відповідно до законодавства України.

3 жовтня президент України Володимир Зеленський запевнив, що влада напише новий закон про особливий статус Донбасу в співпраці з ʺусім українським суспільствомʺ і не буде ʺніякої капітуляції, ніякої здачі національних інтересів Україниʺ.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 2 жовтня у Львові пройшла акція "Ні - капітуляції України".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ