Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі Львова правоохоронці припинили незаконне відчуження приміщення

Організатору та трьом учасникам групи, які завдали бюджету міста Львова збитків на майже три мільйони гривень, повідомлено про підозри у зловживанні повноваженнями, підробці документів, шахрайстві, відмиванні коштів та інших.

Про це повідомляє поліція Львівської області.

Як встановили правоохоронці, організатором злочинної групи був адвокат, а його спільниками (виконавцями) - два державних реєстратори та приватній підприємець (архітектор).

Учасники схеми підробили пакети документів на нежитлові приміщення у будинках, розташованих у самому центрі Львова – на площі Ринок, внесли несанкціоновані зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та в подальшому безпідставно зареєстрували право власності на ці приміщення, які насправді перебували у комунальній власності Львівської міської ради. В подальшому приміщення були перепродані через підставних осіб.

Таким чином, сума збитків, завданих бюджету міста Львова становить майже три мільйони гривень.

Організатору та учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. 

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ