Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі Львова замість двоповерхової будівлі зводять офіс на чотири поверхи

Будівництво офісної будівлі на вулиці Куліша, 46, в епіцентрі скандалу. Просто у внутрішньому подвір’ї житлового будинку будують чотириповерховий офіс. Втім, з’ясувалось, що це будівництво - незаконне. Про це пише ZAXID.NET.

Справа в тому, що забудовник (ПП «Льодовик») має дозвіл на зведення лише двох поверхів. В інспекції держархбудконтролю це підтверджують , і додають, що проводили перевірку місяць тому, і жодних порушень у документації не виявили.

«За результатами перевірки було встановлено, що жодних порушень на вказаному об’єкті немає, що все будується згідно з погодженою проектною документацією та декларацією про початок будівельних робіт», - запевнив провідний спеціаліст Інспекції архітектурно-будівельного контролю Львова Олег Середа.

На час перевірки забудовник дійсно будував двоповерховий офіс. А проект змінили уже після інспекції. Мовляв, усе тому, що двоперхова будівля просто вибиватиметься із загального рівня забудов в місті. Принаймні, у цьому переконує представник ПП «Льодовик».

«Будівля зводиться на місці за дослідженнями історико-містобудівного обґрунтування, де раніше вже була забудова. Фактично, це йде відновлення. І будівля не буде вища, ніж загальна забудова у місті», - переконує представник забудовника Дмитро Юкиш.

Разом з тим, ще недобудована чотириповерхова будівля створює проблему для мешканців прилеглого будинку. Висока споруда не пропускає у поешкання людей сонячне світло. Як наслідок, у квартирах розростаються пліснява та грибок, а стіни вкриваються тріщинами.

Аби вирішити цю проблему, депутати міської ради ініціювали додаткову перевірку будівництва.

«Тільки після того, як буде заключення інспекції, будемо приймати рішення, як далі вирішувати цю проблему», - каже депутат Львівської міської ради фракції «Об’єднання «Самопоміч» Любов Давидович.

В інспекції архітектурно-будівельного контролю ZAXID.NET підтвердили, що перевірка будівництва за адресою Куліша, 46, триває. Результати обіцяють повідомити згодом.

zaxid.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ