Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі НЕЗЛАМНІ 35-річному волонтеру встановили протез

Фото: UNBROKEN Ukraine
Фото: UNBROKEN Ukraine
Фото: UNBROKEN Ukraine
Фото: UNBROKEN Ukraine
Фото: UNBROKEN Ukraine
Фото: UNBROKEN Ukraine
1/3
Волонтер, який виготовляє для ЗСУ «бандеромобілі», дорогою на фронт потрапив у ДТП та втратив ногу. Впродовж трьох останніх місяців чоловіка виходжують спеціалісти Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Про це повідомляє ЛМР.

Під час лікування та відновлення, внесок чоловіка у перемогу державною нагородою відзначив Президент України.

Олександру Вихованцю – 35 років. Він з міста Радивилів, що на Рівненщині. Працював на місцевому підприємстві та виготовляв запчастини для легкових авто. На початку повномасштабного вторгнення прагнув вступити у військо, втім йому відмовили за станом здоров’я. Тоді чоловік взявся волонтерити.

Спершу на трасі Київ-Чоп готував та роздавав їжу жінкам та дітям, які рятувались від війни. А згодом разом з однодумцями почав виготовляти для військових «бандеромобілі». З-поміж іншого, команда Олександра обладнує ці авто турелями – установками для кріплення кулемета. Майстри розробили їх власноруч із підручних матеріалів. Станом на зараз, за два роки волонтерства, радивилівські механіки передали захисникам уже 400 броньованих та устаткованих турелями «бандеромобілів».

«Коли привозиш нашим хлопцям автівку на передову, відчуваєш шалене натхнення робити ще більше. Особливо, коли дізнаєшся, що саме ця привезена тобою машина врятувала життя не одному нашому воїну», – говорить Олександр.

Торік у жовтні волонтер знову прямував на фронт. Мав особисто відігнати черговий «бандеромобіль» оборонцям Донеччини. Однак дорогою потрапив у ДТП, внаслідок якої втратив праву нижню кінцівку.

«Для мене це не втрата. Втрата – це у хлопців на нулі. А в мене так, легке поранення», – віджартовується Олександр. Тож до центру НЕЗЛАМНІ волонтер потрапив у позитивному настрої, з бажанням якнайшвидше відновитися, стати на протез та повернутися до волонтерства.

Спершу чоловік перебував у хірургічному відділенні, де йому очистили рану від інфекції та сформували куксу. Коли рана загоїлася, за роботу змогли взятися протезисти.

Під час реабілітації, з нагоди Дня Соборності, Олександра Вихованця нагородив Володимир Зеленський. Президент України вручив йому медаль «За працю та звитягу».

Три тижні тому Олександра запротезували. Завдяки наполегливій роботі з фізичними терапевтами, він досить швидко опанував ходьбу на тимчасовому протезі. Зовсім скоро Олександр отримає постійну штучну кінцівку. Тож вже незабаром планує повернутися до своєї команди майстрів-волонтерів та разом продовжувати насичувати фронт «бандеромобілями».  

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Також у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Мета центру – аби люди з воєнними травмами не мусили їхати на лікування за кордон, а рятувати, протезувати, реабілітувати їх можна було в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ