Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі НЕЗЛАМНІ військовому медику повернули можливість рухати руками

За метр від нього розірвалася міна. З перебитими руками і пробитою діафрагмою парамедик здолав кілька кілометрів до точки евакуації. Лікарі в трьох медзакладах доклали титанічних зусиль, аби його врятувати. А фахівці центру НЕЗЛАМНІ Першого медичного об’єднання Львова повернули військовому можливість рухати руками.

Про це повідомляють в ЛМР.

27-річний Павло Ребрій з Прикарпаття, є парамедиком у штурмовій групі. Воює уже дев’ять років. Важке поранення отримав під Авдіївкою – коли наші йшли на штурм. Уламками ворожої міни Павлові посікло обличчя, тулуб і кінцівки, розтрощило пальці, пробило печінку і діафрагму.

«Поранення важкі, позиції далеко, ворог накриває вогнем. Я оцінив свої шанси і зрозумів, що потрібно самоевакуюватись. Інакше – загину», - каже Павло.

Побратими допомогли воїну накласти турнікет. Потім він самотужки здолав 3 км до точки евакуації. У найближчому стабілізаційному пункті його екстренно прооперували, аби зупинити внутрішню кровотечу та зафіксували понівечені кінцівки. Далі були кілька лікарень в трьох різних містах. Реанімація, штучна вентиляція легень та численні операції.

Після тривалого лікування саме кінцівки захисника залишались найбільш проблемним місцем. Пацієнт не міг рухати кистями. Тож насамперед, лікарі взялися відновлювати нерви. Крім того, у пацієнта були множинні переломи в ділянці плеча, передпліччя та кисті. Найбільш проблемною ділянкою був середній палець: великий дефект кісткової тканини, вкорочення пальця та зруйнований суглоб. Хірурги зіставляють кістки середнього та вказівного пальця і рятують їх від ампутації. Потім вирішують застосувати метод подовження третього пальця – встановлюють апарат зовнішньої фіксації та повільно, через рівні інтервали часу, розтягують його. Відсутній суглоб – протезують. Потім травматологи зіставляють та фіксують кістки передпліччя за допомогою металоконструкції.

Спеціалістам вдалося повністю відновити функції рук захисника. Наразі Павло працює із фахівцями з реабілітації. І вже невдовзі, після завершення процесу відновлення, планує повернутися на фронт.

Через російську агресію щодня страждають сотні людей, тому аби зробити їхнє лікування й реабілітацію комфортними і доступними в Україні, у Львові, в Національному центрі реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) з кожним українцем працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу. Завдяки підтримці донорів, відкрили протезну майстерню та встановлюють біонічні протези, а також облаштувати новий сучасний корпус реабілітації: це 7 поверхів із  найсучаснішим обладнанням для відновлення. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців.

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/medicine/297474-u-tsentri-nezlamni-27-richnomu-viiskovomu-medyku-povernuly-mozhlyvist-rukhaty-rukamy

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ