Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі UNBROKEN відновлюється 38-річний боєць Інтернаціонального легіону

Фото: Unbroken
Фото: Unbroken
Фото: Unbroken
Фото: Unbroken
Фото: Unbroken
Фото: Unbroken
1/3
38-річний грек Андреас – боєць Інтернаціонального легіону, який внаслідок обстрілу на три дні опинився під бетонними завалами. Зараз іноземець завершує реабілітацію у центрі UNBROKEN і прагне якомога швидше повернутися на фронт, аби продовжити боротьбу за свободу українського народу. Про це повідомляє ЛМР.

«Я зробив свій вибір бути тут, бо мій досвід потрібен українцям. Хоч і розумію, що можу загинути будь-якої миті», – каже Андреас. Він – професійний військовий. Спершу служив у армії Греції, яка є частиною сил НАТО. А далі були роки участі у воєнних конфліктах по всьому світу. Зокрема, в Сирії. Там Андреас вже зустрічав головного ворога українського народу та добре вивчив його методи ведення війни.

До Інтернаціонального легіону у складі ЗСУ він доєднався торік у ролі кулеметника. Весь час воював в районі Бахмута. Там же, поблизу Андріївки, цьогоріч у лютому Андреас і отримав травму. Він перебував у підвалі зруйнованої будівлі. Та не витримала потужного обстрілу і обвалилася. Легіонера придавило бетонними плитами. Андреас відчув удар по голові, біль у коліні і що не може поворухнути рукою.

Наступні три дні він пробув під завалами. З них півтори доби – без їжі та води. Вибратись зміг лише після припинення вогню, з допомогою побратима.

Медики діагностували контузію та серйозний вивих лівої руки. Після лікування у кількох шпиталях, на реабілітацію бійця скерували до Львова, у Національний центр реабілітації UNBROKEN.

Спершу пацієнт практично не міг рухати кінцівкою. Її та плече пронизував сильний біль. Виникла контрактура, тобто обмеження рухливості суглоба. Та вже за лічені тижні Андреас зміг розпрацювати травмовану кінцівку.

«Пацієнт над собою працював, попри біль і дискомфорт, аж поки ми не досягли потрібного результату. Повністю відновили амплітуду рухів плечового суглоба та збільшили силу м’язів, які забезпечують його функціонування. Вдалося позбутися і сильного болю. Як для такої травми, то реабілітація Андреаса є швидкою і ефективною», - каже фізичний терапевт Павло Пясецький.

Вже за декілька тижнів Андреас повернеться у лави добровольців Інтернаціонального легіону. Хоча він не українець за національністю, але певнить, що наша країна у нього в серці.

«Я воюю виключно за народ України та проти несправедливості. І поки останній загарбник не зникне з вашої землі, а окуповані території не повернуться під контроль України, я буду тут», - каже легіонер перед випискою. А в тому, що цей день наступить, Андреас ані краплі не сумнівається.  

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Також у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Мета центру – аби люди з воєнними травмами не змушені були їхати на лікування за кордон, а рятувати, протезувати, реабілітувати їх можна було в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ