Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЦНАП Львова оновили сервіс онлайн-перекладача жестової мови

фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
1/3
Сьогодні, 23 вересня, у світі відзначають День жестової мови. У цей день Центр надання адміністративних послуг м. Львова оновив свій сервіс онлайн-перекладача жестової мови для відвідувачів з вадами слуху.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Ми постійно працюємо над підвищенням рівня інклюзії та доступності послуг ЦНАП для мешканців громади Львівсьої МТГ. Важливим завданням для нас є покращення умов та доступності послуг для людей з інвалідністю. Відповідно до досліджень, людям з порушенням слуху не завжди комфортно читати і майже 80% з них не зовсім розуміють більшість друкованого тексту. Ми активно розміщуємо велику кількість інформації про послуги ЦНАП і ЛМР на наших сайтах та застосунках, друкованих матеріалах, але досить часто люди з порушенням слуху просять близьких допомоги їм при пошуку інформації.

Ми підготували добрі новини для тих, хто завжди в тиші. ЦНАП на пл. Ринок, 1 та ЦНАП на вул. Хвильового, 14а тепер будуть на карті доступні. Це означає, що люди з порушенням слуху знатимуть, що у нас можна безперешкодно отримувати послуги, така карта доступна за посиланням https://se.org.ua/availability-map . Важливо, що проєкт відкриває кол-центр перекладачів жестової мови у Львові, адже жестова мова теж має свої особливості в кожному регіоні», - повідомила директорка департаменту адміністративних послуг ЛМР Валентина Бартошик.

За підтримки Громадської організації «Соціальна єдність» та спільно з ТОВ «Технології для людей», ЦНАП м. Львова розширив можливості для безперешкодної комунікації з відвідувачами, які мають порушення слуху.

«Вже незабаром такий сервіс буде впроваджено на порталі Гарячої лінії міста 1580.lviv.ua, щоб всі мешканці могли безперешкодно подавати звернення до служб міста через 1580. Стежте за нашими новинами», - повідомили в департаменті адміністративних послуг ЛМР.

https://www.facebook.com/cnaplviv/videos/356690159538309

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ