Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Туреччині 34 особи отримали довічне ув'язнення через замах на Ердогана

Суд у Туреччині засудив до довічного ув'язнення 34 учасників минулорічної спроби держперевороту. Їм закидають замах на вбивство президента країни Реджепа Таїпа Ердогана, - DW.

Cуд турецького міста Мугла у середу, 4 жовтня, засудив до довічного ув'язнення 34 обвинувачених, яким закидають замах на вбивство президента країни Реджепа Таїпа Ердогана під час минулорічної невдалої спроби держперевороту.

34 обвинувачених отримали по чотири довічних ув'язнення кожен. Серед засуджених - і колишній бригадний генерал Гохан Сахін Сонмезат, якого звинуватили у керівництві замахом. Колишній ад'ютант Ердогана отримав 18 років ув'язнення, ще одного підозрюваного суд виправдав.

Загалом у цій справі в спробі вбивства, державній зраді і спробі державного перевороту звинувачують 46 людей, з яких 37 - колишні військові. Суд над ними розпочався 20 лютого 2017 року. Обвинувачення закидає їм спробу вбивства Ердогана 15 липня 2016 року на курорті Мармарис в готелі Aegean. Під час замаху загинули двоє поліцейських, але Ердоган залишив готель ще до нападу.

Нагадаємо, в Туреччині тривають кілька судових процесів, пов'язаних з торішньою спробою держперевороту. У ній Анкара звинувачує рух проповідника Фетхуллаха Гюлена, який проживає в США. За даними турецького уряду, понад 142 тисячі осіб було звільнено з посад у державному секторі та силових структурах після запровадження надзвичайного стану через ймовірну причетність до спроби перевороту. Понад 50 тисяч осіб було ув'язнено.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ