Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Туреччині відбуваються вибори президента та парламенту

У Туреччині розпочалось голосування на виборах президента та парламенту.
Реджеп Тайїп Ердоган та Кемаль Киличдароглу (Фото: УНН)

Про це повідомляє УНН.

Експерти одностайні у тому, що результати цих виборів закладуть вектор розвитку країни на наступні роки.

У Туреччині понад 60 млн виборців. Голосування триває з 8 ранку до 17 години (час збігається з київським). Перші результати будуть оголошені не раніше 21:00. В країні не проводяться екзит-поли, а тому до завершення підрахунку голосів робити прогнози можливо лише спираючись на соціологічні опитування проведенні на початку травня.

У бюлетені, який виборці отримують на дільниці для голосування за кандидата в президенти вказані чотири кандидати, але один з них знявся з перегонів за кілька днів до голосування. Тож участь у перегонах беруть три кандидати: чинний глава держави Реджеп Тайїп Ердоган, лідер опозиції Кемаль Киличдароглу та кандидат від блоку "Альянс АТА" Сінан Оган.

Фаворитами є Ердоган та Киличдароглу.

Результати останнього соцопитування показують, що у першому турі перемагає кандидат від опозиції, лідер Республіканської народної партії Кемаль Киличдароглу, який набирає 49,3% голосів виборців. Чинного президента Реджепа Ердогана готові підтримати 43,7% виборців. Зважаючи на статистичну похибку, можна припустити, що для визначення переможця знадобиться другий тур, який запланований на 28 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ