Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Варшаві відбулася прем’єра настільної гри "Кур’єри"

Сюжет гри зосереджується на долі кур’єрів, які передавали рапорти з окупованої Польщі, зокрема, до Лондона, Стокгольма і Будапешта.

У Музеї Варшавського повстання відбулася прем’єра настільної гри "Кур’єри". Гра пов’язана з найновішим кінофільмом Владислава Пасіковського "Кур’єр", який присвячений постаті Яна Новака-Єзьоранського, а його продюсером є Музей Варшавського повстання, про це повідомляє Польське Радіо.

Гра переносить учасників у реалії Європи під час Другої світової війни. Її сюжет зосереджується на долі кур’єрів, які передавали рапорти з окупованої Польщі, зокрема, до Лондона, Стокгольма і Будапешта. Це маршрути, у воєнний період долали справжні кур’єри.

Завданням гравців є передавати звіти в різні частини Європи. Гра полягає в тому, щоб показати її учасникам фрагмент життя кур’єрів Польської підпільної держави, – сказав голова освітнього відділення Музею Варшавського повстання Кароль Мазур: "Ми хочемо, перш за все, навчати. Хочемо, щоб ця гра показала кур’єрів Польської підпільної держави, а заодно – щоб показала їхню працю, їхню службу. Бо, звісно, сьогоді ми собі читаємо, чи бачимо фільм, умостившись зручно на дивані, і нам здається – цікава пригода. А це означало неймовірний стрес і незвичайні вміння зберігати спокій".

Настільна гра "Кур’єри" призначена дітям від 10 років. Її можна придбати при Музеї Варшавського повстання і за посередництвом Інтернету. Враховуючи велике зацікавлення, творці планують випустити англійську мовну версію гри.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ