Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Варшаві відбувся багатотисячний протест проти заборони абортів

В суботу у другій половині дня під будівлею польського Сейму пройшла акція проти цілковитої заборони абортів. Про це повідомила TVN Warszawa.

Акція відбулася в рамках так званого "Чорного протесту", який вже більше тижня триває у Польщі, під гаслом "Жарти скінчились, моє тіло – моя справа".

"Чорний протест" розпочався у Польщі після того, як минулого тижня перше читання у польському Сеймі пройшов законопроект, що передбачає повну заборону абортів і введення кримінальної відповідальності за їх здійснення.

Організаторами суботньої акції виступили комітет "Рятуймо жінок", чий проект про лібералізацію чинного законодавства щодо абортів було відхилено, партія "Разом", громадська організація "Польська ініціатива".

Учасники і учасниці протесту тримали в руках плакати з написами "Відсутність легальних абортів вбиває", "Хочемо лікарів, а не поліціянтів", "Крім маток маємо мізки – вирішуємо самі", а також скандували "Хочемо кохати, а не вмирати", "Уряд - не вагітність, можна усунути".

В акці взяла учать і колишня прем'єр Польщі Ева Копач 

Нагадаємо, польський парламент ухвалив у першому читаннізаконопроект, який передбачає повну заборону абортів без жодних винятків і встановлює кримінальну відповідальність для кожного, хто причетний до аборту.

У понеділок 3 жовтня у Польщі має пройти загальнонаціональний страйк жінок проти заборони абортів.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ