Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Варшаві відкриють Освітній центр польських Праведників народів світу

Освітній центр польських Праведників народів світу буде створений у будинку Суспільно-культурного товариства євреїв у Польщі. При нагоді врочистого підписання листа про наміри, голова Товариства Артур Гофман нагадав, що Праведники народів світу мали відвагу стати на захист людства і, ризикуючи життям своїх найближчих, вони дали притулок тисячам людей.

Один з ініціаторів створення Освітнього центру польських Праведників народів світу, голова фонду «From the Depths» Джонні Данєлс звернув увагу, що це місце буде особливим: тут буде представлена правда про ставлення поляків до євреїв під час війни.

«А правда є такою, що поляки, коли тільки могли, – допомагали», – сказав Джонні Данєлс. Як він додав, зрозуміло, траплялися й погані люди, так як буває в усьому світі, проте головне – передати правду про тих, які чинили добро. Це буде перше місце у Варшаві, де групи з Ізраїлю зможуть дізнатися про справжніх поляків і про те, що вони робили, щоб рятувати своїх співгромадян.

В Освітньому центрі польських Праведників народів світу будуть доступні передусім записи свідчень поляків, які рятували євреїв у період другої світової війни. Центр буде збудований за пожертви євреїв.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ