Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Великобританії для українських ВПО нададуть квитки на Євробачення

Уряд Великобританії надасть 3 тисячі квитків зі зниженою вартістю для українців, які були змушені покинути країну на час війни.

Так вони зможуть відвідати одне із шоу конкурсу "Євробачення-2023" у Ліверпулі.

Про це повідомили у Міністерстві культури Британії.

"Сьогоднішня заява означає, що тисячі квитків запропонують переселенцям, щоб вони могли долучитись до шоу, яке вшановує їхню батьківщину, їхню культуру та музику. Як завжди, ми стоїмо разом з українським народом та його боротьбою за свободу", — зазначила міністерка культури Великої Британії Люсі Фрейзер.

Як зазначила міністерка через дії російської армії конкурс не може бути проведений в Україні.

"Для нас велика честь підтримувати BBC та Ліверпуль у проведенні конкурсу від їхнього імені, і ми сповнені рішучості зробити так, щоб український народ був у центрі цієї події", - додала Фрейзер.

Раніше, міністерство оголосило про виділення 10 мільйонів фунтів стерлінгів для проведення "Євробачення" від імені України та підтримки її культури. Гроші спрямують на підтримку партнерства Ліверпульської міської ради і BBC з українськими митцями та виконавцями, аби створити спільне шоу, яке зі слів міністерства прославлятиме музику та об’єднуватиме людей з усього світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ