Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Великобританії на час проведення Євробачення діятиме спеціальна українська програма

На час проведення конкурсу Євробачення – 2023, який відбудеться у Ліверпулі (Великобританія) планується організувати окрему українську програму, де будуть представлені виставки українського мистецтва та народних промислів, кінопокази та інше.

Про це повідомив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«І ми, і наші британські колеги прагнуть того, щоб Україна була гідно представлена на події в Ліверпулі – через її культуру, традиції, мистецтво. Ми хочемо вийти за рамки та зробити дещо більше, ніж зазвичай роблять на Євробаченні. На зустрічі зі Стюартом Ендрю, Заступником державного секретаря з питань цифрових технологій, культури, медіа та спорту Великобританії говорили про те, що на час проведення конкурсу ми хочемо організувати окрему українську програму, де ми б могли представити виставки українського мистецтва та народних промислів, кінопокази, провести культурні діалоги, щоб заглибити відвідувачів в український дух», – зазначив Міністр.

Нагадаємо, 1 грудня Суспільне Мовлення презентувало пісні та провело жеребкування фіналістів Національного відбору на Пісенний конкурс Євробачення-2023.

Фінал Національного відбору на Євробачення – 2023 відбудеться 17 грудня у форматі телевізійного концерту в прямому ефірі. Сам пісенний конкурс пройде у Ліверпулі. Перший півфінал відбудеться 9 травня, другий – 11 травня, а фінал – 13 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ