Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У вересні пройшли навчання 7 тис резервістів ЗСУ

Збройні Сили України уточнили порядок бойової підготовки військ та провели заходи із злагодження структур оперативного управління та систем тилового забезпечення для адекватного реагування на загрози, які з’явилися під час проведення Росією стратегічних навчань «Захід 2017», в тому числі - на території Білорусі.

На цьому сьогодні, 3 жовтня, у виступі перед слухачами та викладацьким складом Національного університету оборони України імені Івана Черняхівського наголосив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко, інформує Генеральний штаб ЗСУ.

«У період з 12 по 15 вересня проведено стратегічне командно-штабне навчання з органами військового управління, військами (силами) “Непохитна стійкість 2017”, ряд інших заходів з метою адекватного реагування на загрози, пов’язані з проведенням навчання “Захід 2017”. Ми завершили повний цикл оперативного планування застосування угруповань військ (сил). Практично завершено злагодження органів військового управління. У готовність до виконання завдань приведено також систему територіальної оборони», - повідомив генерал армії України Віктор Муженко.

За його словами, під час навчань відпрацьовано заходи з доукомплектування бойових бригад особовим складом. У серпні на навчальні збори з резервістами оперативного резерву 1 черги у складі п’яти бойових бригад залучалося майже 5 тис. осіб. Вже протягом вересня відбулися навчальні збори, до яких залучалися майже 7 тисяч резервістів 1 черги.

Крім того, в цей же час проведено десятиденні навчальні збори військових частин територіальної оборони у семи областях України, під час яких з оперативного резерву другої черги було призвано понад 3 тисячі військовослужбовців, які пройшли тренування у складі Корпусу резерву.

«Проведення зазначених заходів протягом вересня забезпечило підготовку Збройних Сил до адекватного реагування на можливі зміни воєнно-стратегічної обстановки навколо України», - наголосив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ