Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

У Верховній Раді можуть розглянути питання подвійного громадянства

На найближчий пленарний тиждень можуть винести два цікавих законопроекта щодо врегулювання питання подвійного громадянства: 6368-д та 6369-д

Як повідомив народний депутат України від "голосу" Ярослав Железняк, перший, #6368-д, суттєво доповнює перелік підстав для втрати та набуття громадянства України, яким передбачається певна лібералізація в Україні інституту подвійного/множинного громадянства.

Також посилюється механізм про позбавлення громадянства. Зокрема, передбачає, що підставами для втрати громадянства України є добровільне набуття громадянства держави-агресора або держави-окупанта.

Другий законопроєкт, #6369-д, полягає у запровадженні для претендентів на виконання функції держави обов’язкового декларування іноземного громадянства. Порядок звільнення таких осіб у разі виявлення «незадекларованого» громадянства, а також заборона для осіб з громадянством країни-агресора займати посади.

"Враховуючи тематику та особливо нещодавнє позбавлення двох депутатів Ради громадянства, дискусія буде палкою", - зазначив Железняк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ