Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Відні триває практика львівських студентів-реставраторів

Вже тиждень четверо студентів Інституту Архітектури Національного Університету «Львівська Політехніка» під керівництвом Олени Стасюк проходять реставраторську практику у церкві святої Варвари, що у Відні, інформує пресслужба Львівської ОДА.

В Австрію молоді реставратори та їхня наставниця поїхали на запрошення українського пароха о. Тараса, який звернувся і в наш департамент по допомогу з організацією такого навчання. 

“Головним завданням стажерів є обстеження стін храму, вкритих розписами та олійними полотнами українсько-американського діаспорного художника Святослава Гординського. Частину цих полотен студенти демонтують і вчитимуться реставрувати”, — розповідає керівниця Мистецького проєкт “We&World” Христина Береговська. 

Загальний ремонт церкви та відновлення її розписів приурочені 250-тій річниці від часу, коли австрійська імператриця Марія-Терезія передала приміщення колишнього єзуїтського конвікту Св. Варвари разом із храмом для проведення богослужінь згідно «греко–католицького обряду».  

“Ця церква є найдавнішою українською парафією у Західній Європі. ЇЇ відновлення — це чудова нагода для українських студентів опанувати нові знання та навички, отримати поважний реставраторський досвід. Тому для нас було принципово важливо навіть у такий скрутний час знайти фінансові можливості і організувати цю практику”, — каже директорка департаменту архітектури та містобудування Львівської ОВА Олена Василько. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ