Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

У Військовому госпіталі у Львові відкрили кабінет-басейн – перший в Західній Україні

Військовий госпіталь у Львові: реабілітація бійців.
Військовий госпіталь у Львові: реабілітація бійців.
Військовий госпіталь у Львові: реабілітація бійців.
Військовий госпіталь у Львові: реабілітація бійців.
1/3
Близько 80% учасників АТО, що нині перебувають у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону у Львові, потребують реабілітації за допомогою спеціального басейну - з можливістю підводного витягу хребта. Про це повідомив головний хірург цього Центру Іван Богдан.

За його словами, у воді створюється антигравітаційний ефект, а тому реабілітація проходить швидше, легше та якісніше.

За словами завідувача відділення відновлювального лікування Ростислава Данилкова, фізичні вправи у воді рекомендовані людям із захворюваннями і травмами опорно-рухового апарату, особливо після зняття іммобілізації, при  порушенні постави, атрофіях м'язів, а також коли є ураження нервової системи.

Ростислав Данилков розповів, що температура води в басейні є стабільною та становить 27˚С, температура повітря - 30˚С, що дозволяє  уникнути температурного перепаду.

У басейні передбачена можливість спеціального транспортування у воду та з води. Він також оснащений капсулою підводного витягу хребта. «Цей елемент реабілітації має важливий психостимулюючий ефект», - розповів Ростислав Данилков.

Одночасно в басейні можуть  перебувати: один пацієнт  та ще один –  на підводному витягу хребта, процедура триває 20-30 хвилин. З пацієнтами працюють реабілітологи.

Військовий госпіталь залучає до роботи волонтерів, що є студентами Львівського університету фізичної культури, та людей які працювали у Національному центрі параолімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів в Євпаторії.

В Україні спеціалізованих курсів з використання обладнання, що є в басейні, нема.

Басейн відремонтували та обладнали коштом Благодійного фонду «Відкриті очі» компанії SoftServe. Басейн став першим таким спеціалізованим кабінетом на території Західної України. Загальна вартість ремонту становить  майже 2 мільйони гривень.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ