Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Вроцлаві поліцейські добу тримали українку у відділку та лякали депортацією

21-річній українці після сварки з колишнім хлопцем довелося провести всю ніч у комісаріаті поліції у Вроцлаві, - Польське радіо.

Упродовж багатьох годин її не хотіли допитувати, натомість дівчину лякали депортацією та казали роздягатися до гола. Без висунення звинувачень українку відпустили вранці.

Дарія, яка перебуває у Польщі від серпня, опинилася у відділку поліції Вроцлав-Кшикі позаминулого четверга, після затримання її двома поліцейськими. Один з мешканців столиці Нижньосілезького воєводства звинуватив її у тому, що вона вкрала у нього раніше подарований ним їй мобільний телефон. Виявилося, що це був її екс-бойфренд, а в телефоні, з якого затримана хотіла лиш переписати дані, були спільні світлини та багатомісячне листування.

Однак співробітників поліції ці пояснення не переконали. Дівчину відвезли у відділок і протримали там протягом майже цілої доби. Один з поліцейських залякував її, погрожував депортацією та висловлював ксенофобські думки про те, що він «не хоче українців у Вроцлаві».

Дарію піддали також особистому огляду з необхідністю роздягнутися до гола. Їй відмовили теж у можливості подзвонити до родини. У п’ятницю вранці українку було допитано як свідка, після чого звільнено з-під варти без висунення звинувачень.

Речник нижньосілезької поліції Павел Петриковський у розмові з виданням підтвердив затримання і сказав, що усе відбувалося згідно з поліцейськими процедурами. Так він пояснив утримування дівчини протягом цілої доби у відділку, а також особистий огляд.

«Затримання і його час згідно із законом пояснюється необхідністю проведення дій, пов’язаних з підозрою вчинення злочину, а також забезпечення затриманій особі іншої національності перекладача, який бере участь у допиті», - написав представник поліції у відповіді, надісланій редакції видання.

Однак на цьому справа не завершується. Дарія має намір захищати свої права у суді, вимагаючи відшкодування за те, як до неї поставилася поліція. Її представник, адвокат Роберт Павліковський, сказав журналістам, що з його клієнткою обійшлися з приниженням.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ