Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Винниках запрацював новий осередок реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю

Шостий осередок львівського центру реабілітації «Джерело» відкрили у Винниках на вул. Галицькій, 12.

Тут діти, які мають труднощі розвитку, весело та з користю проводять свій час у супроводі фахівців: малюють, співають, навчаються та проводять різні рухові активності, інформує пресслужба ЛМР.

«Батьки мають запит, щоб такі послуги ставали доступнішими до місця їх проживання. І маємо вже 15 вихованців, які відвідують цю нову філію. Для кожної дитини активності підбираються таким чином, щоб було цікаво і розвитково. Адже за мету ставимо здобуття дітьми соціально-побутових навичок, спілкування і взаємодію зі своїми однолітками. Це дає можливість підготуватися дитині до садка і побачити батькам, що дитина насправді спроможна – щоб надалі бути на інклюзії в дитсадку, до прикладу», – пояснює Зореслава Люльчак, керівниця центру «Джерело».

У новому осередку приймають дітей з інвалідністю із Винників, Тракту Глинянського та Лисиничів, у тому числі й внутрішньо переміщених дітей.

Загалом осередок розрахований для комфортного перебування 20 дітей. Послуги денного догляду надають інструктор з трудової адаптації, соціальні робітники, вихователь та асистент вихователя.

Львівська міська рада з командою «Джерела» ще з 2018 року почали масштабувати послуги з денного догляду та відкривати осередки у різних мікрорайонах Львова. 

«Такі послуги для діток і молоді – завжди актуальні, бо є затребуваність. Тому ми розвиваємо мережу осередків. І зараз, під час війни, відкриваємо їх, попри перестороги, чи нам це вдасться – через брак коштів чи інші об’єктивні причини. Вже підшукали приміщення у Залізничному районі, де плануємо також створювати такий осередок»,  – каже Ігор Кобрин, керівник управління соціального захисту Львівської міської ради.

Щоб отримати послугу, потрібно звернутися в районний відділ соціального захисту й подати необідні документи. Допомогу у «Джерелі» можуть отримати діти та дорослі, які мають важкі моторні та/або  комплексні порушення, та можуть перебувати в колективі; мають вроджені вади розвитку, генетичні хвороби, синдроми зі стійкими порушеннями у фізичному або інтелектуальному розвитку важкого ступеня.

Нагадуємо, у Львівській громаді діє шість філій «Джерела» за такими адресами: вул. Кирилівська, 3а (Шевченківський район); вул. Роксоляни, 23 (Залізничний район), вул. Б. Хмельницького, 195 (Личаківський район), вул. В. Великого, 40 (Франківський район), вул. Миколайчука, 24 (Шевченківський район);  вул. Галицька, 12 у Винниках (Личаківський район). Щоденно соціальні послуги (послуги денного перебування) у «Джерелі» отримують 113 дітей та 100 дорослих. Також діє програма раннього втручання та комплексна реабілітація.

Контакти: (032) 227 36 01; [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ