Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Японії ввели податок на виїзд з країни: скільки доведеться платити туристам

7 січня у Японії почав діяти податок на виїзд з країни. Його потрібно сплачувати не лише громадянам Японії, але й туристам, які залишають країну морем чи літаком.

Про це повідомило 24tv.ua з посиланням на видання NHK.

Відтепер, щоб виїхати з країни потрібно оплатити податок у розмірі тисячі японських єн або ж 9,2 долара. Цей збір разом з іншими включатимуть в ціну зворотного квитка на літак або судно. До слова, це перший податок, який запровадили в країні за 27 років.

Нововведення не стосуватиметься транзитних пасажирів, які залишать Японію впродовж 24 годин після прибуття, а також дітей віком до двох років, послів іноземних держав та державних гостей. Крім цього, податок не стягуватимуть з мандрівників, які встигли придбати квитки до 7 січня.

Уряд країни висловив очікування, що цей збір щорічно приноситиме в державну казну 50 мільярдів єн (приблизно 460 мільйонів доларів). Японські ЗМІ зазначили, що ці кошти планують витратити на розвиток інфраструктури до літніх Олімпійських ігор, які відбудуться у 2020 році в Токіо.

Зокрема, у 2019 році в аеропортах великих міст Японії мають намір встановити системи розпізнавання людей. Частину коштів запланували спрямувати на прискорення міграційних процедур та обладнання для безготівкової оплати проїзду в громадському транспорті.

У 2018 році Японія прийняла понад 30 мільйонів туристів. До 2020 року уряд країни планує збільшити цей показник до 40 мільйонів осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ