Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЄС готуються до нової хвилі біженців через руйнування українських енергооб'єктів

Європейський союз активно готується до можливого збільшення кількості біженців з України вже цієї зими. Головна причина – удари росії по енергосистемі країни.
Фото: медіаресурс УГКЦ

Про це пише Слово і Діло з посиланням на Financial Times.

Президент України Володимир Зеленський попередив лідерів ЄС під час саміту у четвер, що росія намагається спровокувати «хвилю переселення» до ЄС, відключивши електрику та тепло цієї зими.

«Росія провокує нову хвилю міграції українців до ЄС. Російський терор проти наших енергооб'єктів спрямований на те, щоб створити Україні якнайбільше проблем з електрикою та теплом цієї осені та взимку і щоб більше українців поїхало до ваших країн. Держава-терорист вже погіршила соціальні умови у ваших країнах, але хоче ще більше посилити, провокуючи хвилю переселення», – сказав він.

Європейська комісія оновлює свої надзвичайні міграційні заходи у відповідь на російські атаки, включаючи потенційні сценарії ескалації на східному кордоні блоку цієї зими, заявив представник ЄС.

В Єврокомісії зазначають, що готові до потенційного напливу біженців, повідомив чиновник. Він додав, що вони також роблять кроки, щоб допомогти Україні дбати про людей, які залишилися без даху чи електрики.

Згідно з проєктом висновків, який буде опубліковано після завершення саміту у п'ятницю, лідери ЄС мають погодитись з тим, щоб блок «підсилив своє гуманітарне реагування в Україні, зокрема, для підготовки до зими».

Польща у співпраці з Україною склала список невідкладних потреб для ремонту електростанцій та інфраструктури й скерувала цей лист до Єврокомісії. Список включає все – від автоматичних вимикачів до трансформаторів, кабелів та дизельних генераторів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ