Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЄС набула чинності заборона на використання одноразового пластику

У ЄС відсьогодні набрала чинності заборона на використання одноразового пластику.
© Harry Wedzinga / Getty Images

"ЄС більше не дозволяє на ринку держав-членів певні одноразові пластикові вироби; і набувають чинності вимоги до маркування", - йдеться у повідомленні Єврокомісії про вимоги, які набувають чинності 3 липня 2021 року, повідомляє УНН.

У грудні 2018 року представники Європейської комісії, Європейського парламенту і країн ЄС спільно погодили директиву щодо боротьби з пластиком.

Серед іншого, йдеться про соломинки для пиття, одноразовий посуд, ватні палички.

Держави-члени ЄС повинні будуть досягти мети з роздільного збору пластикових пляшок на 90% до 2029 року, а пластикові пляшки повинні будуть містити не менше 25% переробленого вмісту до 2025 року і 30% до 2030 року.

За даними Європейської комісії, понад 80% морського сміття - це пластик. Товари, на які поширюється цей новий закон, становлять 70% усіх предметів морського сміття. Через повільну швидкість розкладання, пластик накопичується в морях, океанах і на пляжах у ЄС і в усьому світі.

Залишки пластика містяться в морських видах тварин, таких як морські черепахи, тюлені, кити і птиці, а також в рибі і молюсках і, отже, в харчовому ланцюгу людини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ