Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Євросоюзі – за надання НАБУ права на самостійну "прослушку"

Надання Національному антикорупційному бюро України законодавчої можливості самостійно знімати інформацію з каналів зв'язку у відповідності з міжнародно прийнятою практикою позитивно позначиться на діяльності цього органу. Таку думку висловив європейський комісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Ган журналістам у п'ятницю в Києві.

"На нашу думку, якщо Національне антикорупційне бюро нарешті отримає можливість проведення власними силами прослуховування у відповідності з встановленими міжнародними стандартами – це сприятиме підвищенню рівня незалежності антикорупційних органів", – заявив Ган.

Як відомо, 6 липня 2016 року керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький закликав Верховну Раду підтримати законопроект №4812, який дозволить НАБУ самостійно знімати інформацію з каналів зв'язку.

Він мотивував тим, що це прискорило б слідчий процес щодо ТОП-чиновників для НАБУ й запобігало б "витоку інформації". Для прослуховування депутатів все одно б знадобився дозвіл Верховної Ради, уточнював Холодницький.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ