Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У ЮНІСЕФ розповіли, як проходять поставки вакцин в Україну

ЮНІСЕФ планує здійснити поставки вакцин, придбаних за програмою держзакупівель за бюджетні кошти 2016 року, вже у другому кварталі 2017-го.

Про це повідомила голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс на конференції, присвяченій підсумкам держзакупівель за кошти держбюджету 2015-2016 рр., повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Стосовно вакцин угоду (з МОЗ. - Ред.) було підписано 18 жовтня і було отримано фінансування на 23 млн доларів. Чотири кошториси вже передані в міністерство і є плани поставити всі вакцини у другому кварталі 2017 року», - сказала Барберіс.

Вона зазначила, що пришвидшення процесу поставок стало можливим через те, що ті вакцини, які ЮНІСЕФ закуповував за кошти бюджету 2015 року, пройшли реєстрацію в Україні.

За словами голови представництва, поставки препаратів для антиретровірусної терапії, які ЮНІСЕФ буде закуповувати за кошти держбюджету 2016 року, будуть здійснюватися двома циклами. Попередньо строк поставок визначено у 1 та 2 кварталі наступного року.

Нагадаємо, що МОЗ уклав угоду з ЮНІСЕФ щодо закупівель вакцин та лікарських засобів за кошти держбюджету 2015 року в жовтні 2015 року. Згідно контрактам ЮНІСЕФ закуповувало для України 22 антиретровірусні препарати та 8 вакцин, з яких 6 - БЦЖ, АДП (AD), АКДП (DTP), вакцина від сказу, ОПВ, АДП-М (Td) - були зареєстровані в Україні через прискорений механізм. За даними ЮНІСЕФ, 99,5% вакцин вже доставлені в Україні. Остаточні поставки ЮНІСЕФ планує здійснити до кінця грудня 2016 року.

Коштом держбюджету 2016 року ЮНІСЕФ буде здійснювати закупівлі препаратів проти СНІДУ (АРВ-терапія) для лікування дорослих, дітей та підлітків на загальну суму 9 млн 950 тис. доларів США, а також вакцин згідно з національною програмою імунізації та товарів для терморегулювання імунобіологічних препаратів на загальну суму понад 23 млн доларів США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ