Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі розпочали реконструкцію естакади

Споруда, на яку заїжджають машини екстреної допомоги, щоб потрапити відразу на другий поверх дитячої лікарні, збудована разом із медзакладом - у 80-х роках минулого століття.
Фото: ЛОР

Через брак системи гідроізоляції, конструкція естакади замокала, з роками її елементи зазнавали корозії й врешті стали аварійними. На ремонт в обласному бюджеті передбачили 4 мільйони гривень – і він стартував цими днями.  

«Така система кількох заїздів до великої лікарні на рівні одразу різних поверхів є дуже важлива. Як зазначив в.о. головного лікаря Роман Кізима, не можуть до одного входу під’їжджати «швидкі», відвідувачі, господарський транспорт. Тоді при вході відбувається хаос, що заважає медикам та хворим. Ми у Львівській обласній раді та  військовій адміністрації розуміємо цю проблему, вважаємо, що інфраструктура сучасної дитячої лікарні, якою є Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, під час війни є критичною для області. Тому, не вагаючись, передбачили кошти в обласному бюджеті», - наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.  

Він особисто відвідав дитячу лікарню, де з в.о. головного лікаря Романом Кізимою обговорили розпочату реконструкцію та наступні етапи ремонтних робіт у медзакладі.  

«Ще одним великим проєктом має бути реконструкція приміщень відділення інтенсивної терапії нашого центру. Ми вже виготовили проєктно-кошторисну документацію, яка передбачає найсучасніші рішення для безпеки та якісного лікування важкохворих дітей. Сподіваємося, вдасться розпочати цю справу ще до кінця цього або на початку наступного року», - зазначив Роман Кізима.  

Сьогодні, за словами в.о. головного лікаря, за кошти меценатів лікарня ремонтує приймальне відділення, денну клініку онкології, палати хірургічного відділу та осучаснює роздягальні для медичного персоналу та пацієнтів.      

Нагадаємо, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр понад 30 років надає високоспеціалізовану допомогу дітям не лише Львівської області, але й Західної України. Щорічно в центрі отримує стаціонарну допомогу 7-7,5 тис. дітей, і проводиться понад 70 тис. амбулаторних консультацій. У 2022 році у Центрі відкрили «Клініку дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку». Це перша та єдина у Західній Україні клініка, що проводить трансплантацію кісткового мозку у дітей.  

З початку воєнних дій в дитячу лікарню було госпіталізовано 1700 і надано амбулаторну допомогу понад 8500 внутрішньо переміщеним та евакуйованим пацієнтам з інших областей України з різноманітними орфанними захворюваннями, у тому числі пацієнти з онкологічними, онкогематологічними, нефрологічними патологіями, а також хворі, які потребують паліативної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ