Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Запоріжжі відбувся семінар “Медіа без упереджень: слова мають значення”

У Запоріжжі пройшов семінар “Медіа без упереджень: слова мають значення”, присвячений стандартам недискримінації за ознакою статі у медіа та рекламі, а також висвітленню тематики національних громад у медіа. Про це повідомили у прес-службі міністерства культури України.

Захід проводився проектом “Свобода медіа в Україні”, що впроваджується в межах Спільної програми Ради Європи та Європейського Союзу  “Партнерство заради належного врядування”.

У другій сесії семінару «Етичне висвітлення питань національних громад в медіа» взяли участь представники Міністерства культури України - начальник відділу національних меншин та української діаспори Володимир Ходаківський та координаторкаСекретаріату Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації ромської Стратегії-2020 Тетяна Курач.

Володимир Ходаківський представив інформацію щодо національного культурного розмаїття Запорізької області та надав корисні поради журналістам щодо коректного висвітлення питань, пов’язаних з національними меншинами.

Тетяна Курач докладно розповіла про особливості представлення інформації щодо ромських питань у ЗМІ. А також акцентувала увагу на ролі держави у реалізації ромської Стратегії-2020.

З метою підвищення обізнаності фахівців,  які працюють у медіа, розроблено порадник «Як українським медіа наблизитися до європейських стандартів» з практичними кейсами та рекомендаціями, які допоможуть орієнтуватися у ключових елементах висвітлення соціально чутливих питань та у використанні етично-коректних слів та виразів при створенні якісних інформаційних матеріалів.

Захід став першим з чотирьох регіональних семінарів, які планується провести цієї осені. Ще три відбудуться в Ужгороді, Сумах та Рівному.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ