Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Геноциду вірменського народу

Вірмени всього світу вчора, 24 квітня, згадували жертв Геноциду вірменського народу в Османській імперії. У Запоріжжі 101 річницю трагедії вшанували концертом-реквіємом, організованим Союзом вірмен Запорізької області.

Концерт-реквієм відбувся без жодних офіційних промов– лише музика світових та вірменських композиторів під диригуванням заслуженого діяча мистецтв Вірменії, професора Одеської державної консерваторії Сергія Мацояна.

фото: Віталій Андронік (День)

«Важливо пам’ятати Геноцид з тієї причини, щоб подібні трагедії більше не повторювалися. Не дарма символом пам’яті Геноциду є незабудка – її назва говорить сама за себе. Якщо люди визнають і приймають, що це дійсно було, що це злочин проти людства, то подібні факти не матимуть місця в майбутньому», - розповів заступник голови Союзу вірмен Запорізької області Рудольф Акопян.

На сьогодні офіційно Україна не визнала Геноцид вірменського народу, лише на рівні окремих міст та районів прийняті відповідні резолюції. Наразі вірменська діаспора активно працює над цим питанням.

фото: Віталій Андронік (День)

«В Україні зараз це питання дуже політизоване, оскільки з деякими державами не хочуть псувати свої відносини, наприклад, з тією ж Туреччиною. Але є розуміння, що факт геноциду був і незабаром його доведеться визнавати. Потрохи ми працюємо в тому напрямі, щоб місцеві ради визнавали самі. Ми подаємо проекти рішень на місцевому рівні і щороку все більше місцевих рад приймають подібні резолюції. А потім будемо піднімати це питання на державному рівні», - додає Рудольф Акопян.

фото: Віталій Андронік (День)

Крім концерту-реквієму у Запоріжжі сьогодні відбулася літургія у вірменській церкві та покладення квіти до Хачкара.

День

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ