Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Запитові урочисто відкрили новозбудований культурно-освітній центр школи

Сьогодні, 1 вересня, у Запитові Новояричівської громади відкрили збудований новий двоповерховий корпус школи на 100 учнів. Про це повідомляє ЛОР.
Фото: ЛОР

У новобудові, окрім просторих класів, також облаштували укриття для 650 учнів, санвузли, гардеробні, душові та хореографічний зал.

Загальна вартість проєкту становить 42,5 млн грн, в тому числі майже 18 млн з бюджету громади, ще 5 млн виділили з обласного бюджету.

Привітати учителів та учнів школи, а також 40 першокласників з початком навчального року прийшли керівництво області та громади, священники, батьки та рідні учнів.

«Ви самі знаєте, час зараз воєнний і дуже складний. Більшість грошей всі ми скеровуємо на допомогу нашим захисникам. Запитівська школа цьогоріч — одна з трьох закладів освіти, на будівництво яких Львівська обласна рада змогла додати грошей. На жаль, бо нам би хотілося більше підтримувати школи в громадах.

Але ми віримо, що найтемніша ніч — перед світанком. Що всі разом, єдині, сильні, стоячи разом за свою батьківщину, за правду, за свободу і за життя, покладаючись на Бога та залишаючись в Україні, ми точно переможемо. Бо наше військо бʼється за рідну землю, за майбутнє, наші воїни бʼються за вас, діти! Вчіться і здійснюйте свої мрії!», - зазначив під час вітального слова в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

У 2022 році у цьому ж навчальному закладі також добудували навчальні класи на 60 місць, утеплили фасад та горище, реконструювали дах, провели внутрішні оздоблювальні роботи. На ці роботи загалом скерували понад 9 млн грн з бюджетів громади та області.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у львівському Ліцеї імені Героїв Крут вперше в історії розпочали навчання дівчата.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ