Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівському Ліцеї імені Героїв Крут вперше в історії розпочали навчання дівчата

Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада
1/3
Сьогодні, 31 серпня, відбулися урочистості з нагоди початку нового навчального року у Львівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Про це повідомляє Львівська облрада.

У 2024 році у комунальний заклад Львівської обласної ради «Ліцей імені Героїв Крут» поступило 199 ліцеїсти з 23 областей України. У 10 ліцеїстів батьки загинули під час бойових дій, пропали безвісти, або перебувають у полоні, 9 ліцеїстів – внутрішньо переміщені особи з Донецької, Херсонської, Запорізької, Харківської, Київської областей та АР Криму. У майже 40% ліцеїстів батьки проходять службу в Збройних Силах України, або підрозділах сектору оборони, абсолютна більшість – учасники бойових дій.

Особливість цьогорічного вступу – перший прийом на навчання у 10 клас дівчат, для яких було створено відповідні умови проживання.

Участь в урочистій церемонії взяли депутати Львівської обласної ради Юрій Раделицький та Любомир Зубач, представники влади, військові, випускники ліцею, батьки, педагоги, капелани, гості.

На початку заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять випускників ліцею та усіх полеглих Героїв у російсько-українській війні.

Начальник ліцею Юрій Гусар у своєму вітальному слові подякував батькам за виховання та вибір своїх дітей.

«Бути ліцеїстом-крутянином – це велика честь і велика відповідальність, але я впевнений за роки навчання ви станете найкращими. Вами будуть гордитися не лише ваші командири та педагоги, але й ваші рідні, адже у нас створені найкращі умови для здобуття знань та фізичної підготовки.

Цього року ми відкриваємо нову сторінку нашого ліцею – у нас вперше навчатимуться найкрасивіші, найрозумніші дівчата, які, переконаний, стануть прикладом для інших», - зауважив Юрій Гусар.

Привітав ліцеїстів депутат обласної ради Юрій Раделицький, який наголосив, «що носити військову форму сьогодні – це дуже гордо і поважно, але це також зобов’язує кожного ліцеїста бути найкращими, як Збройні Сили України".

Депутат Любомир Зубач підкреслив, "що навіть після української перемоги, професія військового буде на першому місці в нашій країні. Бо маємо бути сильними, оснащеними, щоб жоден ворог більше не подумав напасти на нашу країну".

Опісля за традицією відбулося урочисте вручення шевронів ліцеїста-крутянина.

Також для ліцеїстів перший урок провели випускники та друзі ліцею- військовослужбовці, які пройшли фронт, окопи, ті, хто своїм життєвим прикладом демонструє відданість присязі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ