Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Зашкові відкрили пам’ятні таблиці двом загиблим захисникам

Андрій Беспалько. Фото - ЛМР
Андрій Беспалько. Фото - ЛМР
Ігор Русановський. Фото - ЛМР
Ігор Русановський. Фото - ЛМР
1/3
Львівська громада вшановує пам’ять воїнів, що віддали життя, боронячи Україну. Сьогодні, 7 лютого, на фасаді ліцею у Зашкові відкрили пам'ятні таблиці двом загиблим бійцям – Андрію Беспальку та Ігорю Русановському.

Про це повідомили в департаменті міської агломерації. 

Вшановували бійців на території ліцею імені Євгена Коновальця. Нагадаємо, саме у Зашкові народився провідник ОУН, а згодом розгорнувся повстанський рух УПА. І саме від радянського режиму у Зашкові постраждали дуже багато місцевих. Серед них - і родичі загиблого Андрія Беспалька. Тож коли у 2022 році росіяни знову спробували окупувати Україну, захищати кордони пішов уже Андрій. Воїн виконував бойові завдання у найгарячіших точках фронту у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. У мирний час Андрій Беспалько займався ремонтними роботами. Працював у Франції, Швеції та Польщі.

Зашківчанин Ігор Русановський до війни працював у Брюховицькому лісництві та Львівському лісовому господарстві. Після 24 лютого 2022 року пішов захищати Україну. Воював у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді. В Ігоря залишилися дружина та 8-річна донька.

«Свого часу загиблі бійці навчалися у Зашківській школі, сюди ж повертаються їхні імена символами безсмертної вірності Україні. Досі Зашківський ліцей мав лише одну меморіальну таблицю – засновнику ОУН Євгену Коновальцю», – наголосила керівниця Офісу Львівської громади у Зашкові Оксана Чекайло.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ