Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: У Зашкові вшанували вбитого 23 травня полковник Армії УНР
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Зашкові вшанували вбитого 23 травня полковник Армії УНР

фото ЛОДА
фото ЛОДА
фото ЛОДА
фото ЛОДА
1/2
Пам'ять Євгена Коновальця вшанували у Зашкові. Про це сьогодні, 23 травня, повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської ОДА.

Пам'ять полковника Армії УНР, голови проводу українських націоналістів Євгена Коновальця вшанували на Львівщині у напередодні дня його загибелі.

Перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик разом із Народним депутатом України Ростиславом Тістиком та головою Жовківської РДА Романом Черніховським поклали квіти до пам’ятника Євгену Коновальцю у його рідному селі Зашків Жовківського району.

Полковник Армії УНР Євген Коновалець був убитий 23 травня 1938 р. у Роттердамі в результаті спецоперації НКВС, проведеної Павлом Судоплатовим. Він зумів увійти в довіру до Коновальця, який вірив в існування в СРСР міцного підпілля. Це “нелегальне угруповання” і представляв за легендою Судоплатов під псевдонімом “Павлусь Валюх”. Він передав Коновальцю вибухівку, замасковану під коробку цукерок з українським орнаментом як подарунок “від друзів”.

Поховано Коновальця на цвинтарі Кросвейк у Роттердамі. На могилі часто відбуваються урочисті заходи пам'яті за участі українських дипломатів та військовиків.

У рідному селі Зашкові на честь Коновальця організовують національно-патріотичний фестиваль “Зашків — земля героїв”, а в будинку, де він народися і виріс, відкрито музей.

Нагадаємо, що на Львівщині 30 людей перебувають на лікуванні у відділенні реанімації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ