Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Жовкві пройшов турнір з футболу серед ветеранів

Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
Фото: Жовківська РДА
1/3
Як повідомили Гал-інфо у прес-службі Жовківської РДА, традиційний турнір з футболу серед ветеранів пам’яті Валерія Багрія пройшов у Жовкві

16  лютого в приміщенні спортивного залу Жовківської ДЮСШ відбувся традиційний, вже 8-ий турнір з футболу серед ветеранів пам’яті жовківчанина, гравця ФК ʺГарайʺ  Валерія Багрія. Організатором турніру виступив відділ культури, молоді та спорту Жовківської райдержадміністрації, Жовківська ДЮСШ та ветерани Жовківського футболу. Для участі у турнірі  було запрошено футболістів – гравців ФК ʺГарайʺ, які  були членами команди разом із Валерієм Багрієм,  3 команди ветеранів Жовківщини, колишній тренер   ФК “Гарай” Юрій Бондаренко та  тренер ФК “Нива” ( Добросин) Ігор Польний.

На урочистостях  учасників змагань привітали директор ДЮСШ Богдан Багрій, гравець ФК “Гарай” Ярослав Гнідець та  батько В.Багрія – Юрій Михайлович Багрій.

Турнір пройшов в запеклій боротьбі та дружній атмосфері, футболісти-ветерани підтвердили свій клас та майстерність. 

Переможцем турніру стала команда  ФК ʺНиваʺ (Добросин), срібні призери – команда ФК ʺЛокомотив” 9 Рава-Руська),  бронзові  призери – ФК ʺ Жовкваʺ, четверте місце – ФК ”Гарай'( Жовква).

Призери та переможці отримали медалі, грамоти  та кубки. Нагороди отримали і кращі гравці в різних номінаціях.                                          

Довідка.

Валерій Багрій народився 25 березня 1963 року в Автономній республіці Комі Російської Федерації. У тому ж році сім’я переїхала в місто Жовкву Львівської області.

У 1969 році пішов в перший клас Жовківської восьмирічної школи. У 9-10 класі навчався у  школі №1 м.Жовква. Після її закінчення поступив на механічний факультет Львівського с/г інституту в м.Дубляни.

Вже в цей час виступав за футбольну команду інституту. Після закінчення інституту працював на заводі ʺАвтоматʺ в Жовкві, де в той час створив з однодумцями ФК ʺ Арсеналʺ.

На базі цього ФК в 1986 році було створено ФК ʺГарайʺ,  гравцем якого багато років був Валерій Багрій. Під керівництвом МС Юрія Бондаренка в 1994 році ФК ʺГарайʺ став чемпіоном Львівської області.

Після завершення кар’єри гравця Валерій Багрій був суддею чемпіонату Жовківського району.

Авторитетний, вмілий організатор спортивно-масового руху на Жовківщині. Щирий, веселий, надійний друг, добрий батько – таким він залишився  у пам’яті всіх.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, юні танцюристи із Стрия - чемпіони України в європейській програмі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ