Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У жовтні на пунктах пропуску запрацює сервіс електронної черги

У жовтні на прикордонних пунктах пропуску зʼявиться безплатний сервіс е-черги.
Скрин: Мустафа Найєм

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив заступник міністра транспорту Мустафа Найєм.

На першому етапі реалізації пілотний проєкт буде запущено лише на одному з пункту пропусків. У тестовому режимі працюватиме web-портал з можливістю запису у чергу з будь-якої точки виїзду, а до кінця року обіцяють презентувати мобільний застосунок.

"Система передбачатиме інтеграцію з митними базами даних для попередньої пріоритизації вантажів. Система самостійно зможе управляти потоками вантажів у залежності від групи товарів згідно з даними попередньої митної декларації", - йдеться у дописі.

Використання е-черги для перевізників буде повністю безплатним без обов’язкових заїздів до сервісних зон чи людського втручання в систему.

Як зазначають у Міністерство інфраструктури України, чиновники свідомі того, що сама по собі електронна черга не розв'яже питання простою вантажів.Це залежить виключно від пропускної здатності прикордонних пунктів пропуску. Між тим попереду – зима. Очікування черги вздовж трас у мороз, по-перше, некомфортно, по-друге, призводить до додаткових витрат водіїв. Е-черга надаватиме зручний та зрозумілий для користувачів сервіс, який дозволить економити час та чекати проїзду через кордон на будь-якій зручній локації, додав Мустафа Найєм. 

У Мінінфраструктури повідомили, що проєкт е-черги уже презентували перевізникам. Наразі йде збір зауважень та пропозицій з боку професійних об’єднань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ