Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У жовтні ціна на газ виросте ще на 20%, - заява "Самопомочі"

"Зараз без широкого розголосу реалізується черговий план грабунку людей. У жовтні ціна на газ виросте ще на 20%, якщо уряд не змінить формулу ціни на газ", - про це сказано у заява парламентської фракції партії «Самопоміч».

"Якщо, пригадуєте, ми всі платимо за опалення та електроенергією величезні гроші, які йдуть до кишень олігархів, через формулу ціни на вугілля «Роттердам +».  Те саме зараз відбувається з ціною на газ, яка обчислюється  за формулою «Дюссельдорф+»:   ціна в Німеччині + транспортування та інші видатки.

Хтось дуже спритний придумав,  щоб на всі 17,6 млрд кубів поширювалась формула «Дюссельдорф+» під гаслами «ринкова ціна на газ». На потреби населення йде 17,6 млрд кубів газу. З них 3,7 млрд кубів  – це те, що ми імпортуємо і транспортуємо в Україну, а  13, 9  млрд кубів – це наш український газ, який не треба транспортувати.  Ціна транспортування – це приблизно 25% від вартості газу.

Через те, що в ціну українського газу закладена ціна удаваного транспортування, сьоггодні з урахуванням податків та маржі – ціна для населення становить близько 7000 грн.  Після ПІДВИЩЕННЯ ціна буде близько 8400 грн за куб.

Насправді це грабунок.  Тому що вітчизняний газ,  щоб його продати в Німеччині, треба туди ще довезти. Тож ціна в Україні на цей газ має формуватися за формулою «ринкова ціна в Дюссельдорфі» мінус витрати на транспортування.

Фракція «Самопоміч»  вимагає від уряду переглянути формулу ціни на газ, щоб вартість українського газу розраховувати за формулою «Дюссельдорф+».

Тоді вартість газу для населення має зменшитись з 7000  до 5900 грн замість запланованого підвищення до 8350 грн за куб", - сказано у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ