Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Жидачеві відбулося освячення барельєфа пам'яті Тараса Матвіїва

У Жидачівському закладі загальної середньої освіти №1 імені Героя України Тараса Матвіїва відбулося освячення барельєфа «Ікона пам'яті полеглих за Незалежність України», присвяченого пам'яті Героя.

Цей барельєф є символом пам'яті всіх полеглих захисників України, серед яких 6 випускників цієї школи: Мар'ян Козак, Тарас Матвіїв, Мар'ян Клімковський, Ярослав Паньків, Володимир Івасенько та Віктор Пронюк.

Ікону-барельєф виготовили за проєктом італійської скульпторки українського походження Олени Карамушки, за сприяння української діаспори в Італії. Виготовляли барельєф у місті Дніпрі українські жінки-волонтерки, серед яких і Ганна Герус-Счасна, чоловік якої загинув на війні за рідну землю. Вона записала відеозвернення до учасників події.

Вшанувати пам'ять Героя України Тараса Матвіїва та всіх захисників України прийшли його батьки, вчителі, учні школи та бойові побратими. Вони ділились історіями про Героя. Розповідали й про те, як він став журналістом, але вибрав шлях боротьби за рідну землю, ставши учасником Революції Гідності, а згодом пішов добровольцем захищати рідну землю. Як став мужнім офіцером 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила й залишив свій заповіт «Будьте гідними ранкового сонця!»

Слід зазначити, що мати Героя - Валентина Матвіїв працює в цій школі та навчає дітей любові до українського слова і рідної землі, а ще займається поетичною творчістю. Батько – Тарас Матвіїв – активний волонтер. Постійно вирушає на передову, допомагаючи найнеобхіднішим 24 окремій механізованій бригаді імені Короля Данила, в складі якої захищав батьківщину син Тарас.

Нещодавно в пам'ять про сина батьки видали двотомник із щоденників Тараса Матвіїва «Мої думки», який вже презентували у багатьох куточках нашої країни. 

Вічна шана і слава нашим Героям!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ