Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Житомирі Марина Порошенко презентувала молодіжний проект «Дитяча демократія»

Дружина Президента України, голова Українського культурного фонду Марина Порошенко відвідала фестиваль сучасної культури «Жовтень у Жовтні» у Житомирі. Цей захід проходить за грантової підтримки Українського культурного фонду. Про це повідомили сьогодні, 29 жовтня, в Офіційному інтернет-представництві Президента України.

За словами Марини Порошенко, проект має дуже амбітну мету – стати головною подією культурного життя Житомирської області. «Я впевнена, що з цього фестивалю розпочнеться відродження знакового для Житомира кінотеатру «Жовтень» – він набуде нового сучасного змісту й стане центром прогресивних ідей в області», - зазначила голова Українського культурного фонду.

Також у рамках проекту Перша леді України разом з Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком та Міністром культури Євгеном Нищуком  взяла участь у конференції «Коли територія набуває ідентичності».

У ході роботи конференції учасники заходу разом із українськими та зарубіжними експертами працювали над формуванням культурної ідентичності міста й регіону. Окрему увагу було зосереджено на Кмитівському музеї образотворчого мистецтва імені Й. Д. Буханчука, зокрема його розвитку в національному та міжнародному аспектах.

Також під час фестивалю пройшов концерт джазмена з Литви Володимира Тарасова та відбулася презентація нового проекту українського фотографа Євгена Нікіфорова.

Серед організаторів фестивалю «Жовтень у Жовтні» - ГО «Житомир, зроби голосніше!» у партнерстві з Житомирською міською радою, Житомирською ОДА та арт-центром «Я Галерея», а також за підтримки Посольства Нідерландів в Україні й Інституту Адама Міцкевича.

Окрім того, у рамках візиту в Житомирську область Марина Порошенко  привітала молодь регіону з відкриттям програми «Арсенал Ідей. Житомир» на базі Обласного академічного лялькового театру.  Це інтерактивна освітня платформа, яка поєднує мистецтво, науку та інновації. Проект містить ігрову й лекційну складову, а також комплекс розвиваючих занять, у першу чергу, для дітей з особливими освітніми потребами.

Разом із Благодійним Фондом «Мистецький Арсенал» та Посольством США в Україні Марина Порошенко презентувала в Житомирі ще один проект для молоді – бюро змін «Дитяча демократія».

Житомирська область стала однією з перших, хто підтримав цей молодіжний рух, який пропагує дієвий патріотизм та активну життєву позицію молоді. Відсьогодні на Житомирщині розпочався конкурс з відбору учасників в «Дитячу демократію».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ