Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У "Житомирських ласощах" затримали понад 130 тітушок

Понад сто озброєних чоловіків, які вночі прорвались на територію житомирської кондитерської фабрики, затримала поліція. Більшість із затриманих раніше мали проблеми із законом. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції України в Житомирській області.

«Загалом на території підприємства та поблизу було затримано 134 особи, яких  доставлено до Житомирського відділу поліції. Нині встановлюється мета їх перебування на території підприємства. Серед затриманих жителі Вінницької, Дніпропетровської, Київської, Львівської, Миколаївської та Харківської областей, 90% - мають судимості або нині є фігурантами кримінальних проваджень», - йдеться у повідомленні.

У поліції інформують, що на місці подій вилучили травматичні та газові пістолети, патрони та гільзи, кастети, ножі, металеві та дерев'яні кийки. У 19-річного жителя Миронівського району Київської області під час поверхневого огляду у кишені куртки  виявлено та вилучено гранату Ф-1 із підривачем.

Близько першої години ночі до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення від генерального директора ТДВ «Житомирські ласощі» про те, що на території підприємства лунають постріли та група невідомих осіб намагається потрапити до приміщень фабрики. Під час їх дій виникла сутичка з представниками іншої сторони конфлікту.

У ході першочергового з'ясування ситуації встановлено, що близько 60 осіб прорвались на територію фабрики та чинять безлад. Поліцейські припинили сутички та спроби невідомих потрапити до приміщень підприємства.

Наразі за фактом грубого групового порушення громадського порядку розпочато кримінальне провадження. Попередня кваліфікація події - ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. На місці продовжують роботу кілька слідчо-оперативних груп поліції. Триває документування протиправних дій.

Нагадаємо, що на підприємстві з 30 грудня 2015 року триває загострення конфлікту, що став результатом протиріч між новим і старим керівництвом фабрики.  За рішенням Вищого адміністративного суду України права власності належать іноземному інвестору «Дельта Кепітал С.А», у якого «Житомирські ласощі» було відібрано в 2010 р. на користь ТДВ «ЖЛ». Натомість керівництво ТДВ «ЖЛ» наполягає, що є справжнім власником підприємства і захищає свою законну власність.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ